طرز تهیه انار پلو با گوشت قرمز و مرغ
به گزارش مجله پارمیسفان، اگر شما هم هوادار طعم های ترش و متفاوت هستید، پیشنهاد می کنیم برای یک بار هم که شده، انار پلو که یکی از غذاهای اصیل و لذیذ ایرانی است را امتحان کنید. این غذا که اصالت آن را متعلق به شهرهای قزوین و شیراز می دانند، یکی از غذاهای مناسبتی ایرانیان محسوب شده و در فهرست غذاهای شب یلدا قرار می گیرد. در این مقاله از خبرنگاران قصد داریم طرز تهیه انار پلو خوشمزه وخوش طعم را به شما آموزش دهیم. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
انار پلو | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت | 90 دقیقه |
درجه سختی | میانه |
میزان کالری در هر 1 قاشق غذاخوری | 50 کیلوکالری |
انار پلو شیرازی مجلسی
اگر شما هم می خواهید نحوه تهیه انار پلو با مرغ که به انار پلو شیرازی نیز معروفیت دارد را یاد بگیرید، تا انتها این مطلب همراه ما باشید تا به مواد لازم و طرز تهیه این غذای خوشمزه بپردازیم:
مواد لازم برای انار پلو شیرازی
با میزان موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است، می توانید برای 4 نفر انار پلو تهیه کنید. در صورتی که می خواهید میزان کمتر یا بیشتری انار پلو تهیه کنید، کافی است میزان مواد را ضرب یا تقسیم کنید؛ بعلاوه می توانید آن را از خبرنگاران شیراز سفارش دهید.
مواد لازم | میزان مورد نیاز |
برنج | 4 پیمانه |
سینه مرغ | 3 عدد |
پیاز میانه | 2 عدد |
چوب دارچین | 1 عدد |
خلال پسته | نصف پیمانه |
گشنیز خرد شده | 1.5 پیمانه |
دانه انار | 2 پیمانه |
زعفران دم نموده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
مراحل طرز تهیه انار پلو با مرغ
برای پخت این غذای مجلسی و مهمان پسند کافی است مراحل زیر را با دقت و حوصله دنبال کنید:
- مرحله اول: در یک قابلمه آب بریزید و آن را روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید. یک عدد پیاز را چند برش زده و به همراه سینه مرغ داخل آب بیندازید. چوب دارچین را نیز به مواد قابلمه اضافه کنید تا عطر خوبی به مرغ شما بدهد. زمانی که گوشت مرغ پخته شد، آن را با یک چنگال امتحان کنید و اگر از پخت آن مطمئن بودید، مرغ را از قابلمه خارج کنید.
- مرحله دوم: پیاز دوم را به صورت نگینی خرد کنید و در تابه ای با روغن داغ سرخ کنید. زمانی که پیاز ها نرم و طلایی شدند، مرغ های ریش ریش شده را به آن اضافه کنید. بعد از این که پیاز و مرغ کمی تفت خورد، گشنیز، خلال پسته و دانه های انارها را به آن ها اضافه کنید و پس از پنج دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید.
- مرحله سوم: در این مرحله باید پلو را آماده کنیم. ابتدا در یک قابلمه میزانی آب و کمی نمک بریزید و اجازه دهید تا به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن آب، برنجی که از قبل خیس نموده اید را به آن اضافه کنید. زمانی که مغز برنج پخته شد، آن را آبکش کنید و روی آن کمی آب سرد بریزید تا بخار آن خارج گردد.
- مرحله چهارم: داخل یک قابلمه میانه کمی روغن بریزید و در صورت تمایل میزانی نان یا سیب زمینی به عنوان ته دیگ کف آن قرار دهید. چند قاشق از برنج را درون قابلمه بریزید و سپس میزانی از مایه انار را روی آن اضافه کنید. این کار را تا تمام شدن برنج و مایه انار انجام دهید.
- مرحله پنجم: در قابلمه را با یک دم کنی پوشانده و روی قابلمه قرار دهید. حرارت را تا جای ممکن کم کنید و اجازه دهید انار پلوی شما برای 45 الی 60 دقیقه دم بکشد. برای بهتر پخش شدن حرارت می توانید در این مرحله از یک شعله پخش کن بهره ببرید. زمانی که انار پلو آماده شد، آن را در دیس بکشید و با خلال پسته و دانه های انار تزئین کنید. بعلاوه، پیشنهاد می کنیم که اگر به این طعم غذاها علاقه دارید، طرز تهیه مرغ ناردونی که شباهت بسیاری به این غذا دارد را نیز مطالعه کنید.
انار پلو قزوینی
یکی از خوراک های سنتی مردم قزوین برای شب یلدا نارپلو یا انار پلو می باشد که هواداران بسیاری دارد. در طرز تهیه انار پلو قزوینی ، گوشتی وجود ندارد و کشمش و تخم گشنیز در آن به کار رفته است.
مواد لازم برای انار پلو قزوینی
مطمئنا تا قبل از میل کردن این غذای لذیذ تهیه شده با انار نمی توانید درباره طعم لذت بخش آن حدسی بزنید؛ اما ترکیب جالب مواد زیر می تواند تجربه جالبی باشد:
مواد لازم | میزان مورد نیاز |
برنج | 2 پیمانه |
انار دانه شده | 1.5 پیمانه |
خلال پسته | یک سوم پیمانه |
گشنیز خرد شده | 1 پیمانه |
پودر تخم گشنیز | 1 قاشق مرباخوری |
کشمش پلویی | نصف پیمانه |
زعفران دم نموده | به میزان لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
مراحل طرز تهیه انار پلو قزوینی
برای درست کردن این غذای سنتی و خوشمزه، کافیست مراحل زیر را با حوصله دنبال کنید:
- مرحله اول: برای تهیه انار پلو قزوینی، ابتدا گشنیز را شسته، سپس درون آبکش قرار دهید و بگذارید آب اضافی اش کاملا خارج گردد. در ادامه گشنیز را روی تخته گوشت قرار دهید و به صورت ریز ساطوری کنید.
- مرحله دوم: درون تابه ای کمی روغن یا کره بریزید و همه مواد را با هم مخلوط نموده و کمی تفت بدهید. در اواخر تفت مواد اولیه می توانید زعفران آب نموده را به مواد بیفزایید. (بعلاوه این کار را می توانید در هنگام دم کردن برنج انجام دهید.)
- مرحله سوم: یک قابلمه مناسب را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب جوش بیاید، سپس برنج را اضافه نموده و اجازه دهید به مدت 8 تا 10 دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه برنج انجام گردد. وقتی مغز برنج پخته شد، آن را آبکش کنید و روی آن آب سرد بریزید.
- مرحله چهارم: قابلمه را روی حرارت قرار دهید و میزانی روغن داخل آن بریزید. در ادامه برش های سیب زمینی را به عنوان ته دیگ کف قابلمه بچینید. هنگام ریختن برنج در قابلمه، یک لایه برنج و یک لایه مواد میانی را بریزید و این کار را تکرار کنید تا کل مواد تمام شوند.
- مرحله پنجم: روی برنج را میزانی زعفران دم نموده بریزید. درب قابلمه را با دم کنی پوشانده و آن را محکم ببندید تا بخار از آن خارج نگردد. توجه داشته باشید که در این مرحله حرارت گاز باید ملایم باشد. پس از گذشت 45 دقیقه، انار پلوی شما آماده است که می توانید هنگام سرو، با میزانی خلال پسته، برنج زعفرانی و انار آن را تزئین کنید.
حال، اگر می خواهید این غذا را برای شب یلدا تهیه کنید و احساس می کنید که این غذا به تنهایی میز شام تان را تکمیل نمی کند، پیشنهاد می کنیم آش انار را نیز در کنار آن تهیه کنید. طرز تهیه آش انار ساده است و به مواد به خصوصی برای پخت نیاز ندارد.
طرز تهیه انار پلو با گوشت با آموزش ویدئویی
پس از آنالیز طرز تهیه انار پلو شیرازی و قزوینی، به سراغ دستور پخت انار پلو شیرازی با گوشت قرمز می رویم. برای پخت آن می توانید گوشت را آبپز نموده و سپس ریش ریش کنید و مانند طرز تهیه بالا، با مواد میانی انار پلو ترکیب کنید. بعلاوه می توانید از گوشت چرخ نموده بهره ببرید.
https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2022/12/Anar-polo-ba-goosht.mp4
مواد لازم برای انار پلو با گوشت
برای درست کردن این غذای خوشمزه برای دو نفر به مواد زیر نیاز دارید:
مواد لازم | میزان مورد نیاز |
برنج | 2 پیمانه |
انار دان شده | 1.5 پیمانه |
خلال پسته | یک سوم پیمانه |
گشنیز خرد شده | 1 پیمانه |
پودر تخم گشنیز | 1 قاشق مرباخوری |
کشمش پلویی | نصف پیمانه |
گوشت چرخ نموده | 250 گرم |
پیاز کوچک | 1 عدد |
کره | 1 قاشق سوپ خوری |
آرد نخودچی | 1 قاشق غذاخوری |
روغن، نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
مراحل طرز تهیه انار پلو با گوشت چرخ نموده
برای درست کردن انار پلو با گوشت چرخ نموده کافیست مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- مرحله اول: گوشت چرخ نموده را با یک عدد پیاز رنده شده و آب گرفته شده، 1 قاشق غذاخوری آرد نخودچی، نمک و فلفل مخلوط کنید و با دست ورز دهید. گوشت ها را به مقدار یک گردو کوچک جدا کنید، فرم دهید و در روغن سرخ کنید.
- مرحله دوم: داخل یک تابه میزانی روغن بریزید. زمانی که روغن داغ شد، باقی مواد به جز برنج را داخل آن ریخته و خوب تفت دهید. دقت داشته باشید اگر گشنیز خیلی تفت بخورد، رنگ آن سیاه می گردد و انار هم ممکن است له گردد؛ بنابراین فقط در حد 2 دقیقه تفت دادن آن ها کافی است.
- مرحله سوم: برنجی که با آب و نمک خیس نموده بودید را برداشته و آب آن را خالی کنید. سپس قابلمه ای برداشته و میزانی آب داخل آن بریزید و روی گاز قرار دهید تا به جوش آید. برنج را به آب جوشیده شده اضافه کنید و 10 دقیقه زمان دهید تا برنج فقط میزانی نرم گردد. سپس آن را آبکش کنید و کمی با آب سرد آن را بشویید.
- مرحله چهارم: درون یک قابلمه از برنج و مواد مخلوط شده به صورت لایه لایه چیده و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد. پس از دم آمدن برنج، کره را روی آن ریخته، سپس برنج را درون ظرف سرو بریزید و دور آن را با گوشت های قلقلی، دانه انار و خلال پسته تزئین کنید.
نکات کلیدی در تهیه انار پلو
در صورتی که هنگام پخت انار پلو، نکات زیر را مدنظر داشته باشید، غذای خوشمزه تری خواهید داشت:
- بهتر است برای این پلو از برنج ایرانی بهره ببرید که عطر و طعم بهتری به غذای شما بدهد.
- می توانید از خلال بادام نیز در کنار خلال پسته در این غذا بهره ببرید.
- ملس یا ترش و شیرین بودن اناری که در این غذا استفاده می کنید، به سلیقه شما بستگی دارد. اگر به طعم ترش این غذا علاقه داشته باشید، احتمالا طعم مرغ ترش شمالی نیز برای شما مجذوب کننده خواهد بود.
- مرغ را به جای ریش ریش، می توانید تکه تکه نموده، در زعفران تفت دهید و در میان پلو بگذارید. بعلاوه می توانید مرغ را به صورت درسته و شکم گرفته، سرخ کنید و در کنار انار پلو سرو کنید.
- بهتر است که برای این غذا از انار قرمز بهره ببرید تا انار پلوی شما شکل بهتری پیدا کند.
انار پلو، پلویی ترکیب شده با دانه های یاقوت
در این مقاله از خبرنگاران طرز تهیه انار پلو شیرازی ، قزوینی و با گوشت را مرور کردیم. همانطور که اشاره کردیم، انار پلو را می توانید به صورت ساده، بدون گوشت قرمز یا مرغ نیز بپزید. به خصوص اگر گیاهخوار هستید، این غذا گزینه بسیار مناسبی برای شما است. امیدواریم این غذای خوشمزه را برای شب یلدا تهیه کنید و از عطر و طعم آن کنار خانواده لذت ببرید.
البته، اگر فرصت کافی برای تهیه این غذا یا هر غذای دیگری را ندارید، می توانید از خبرنگاران یاری بگیرید. با سفارش انلاین غذا از خبرنگاران ، غذای موردنظر خود را در کوتاه ترین زمان درب منزل می گیرید.
منبع: اسنپ فود