طرز تهیه سوپ و آش گوجه فرنگی
به گزارش مجله پارمیسفان، گوجه فرنگی از نظر علمی با نام Solanum lycopersicum شناخته می گردد. این میوه پر فایده و خوشمزه از آمریکای مرکزی و جنوبی سرچشمه گرفته است. گوجه فرنگی انواع مختلفی دارد که در اقلیم های معتدل منطقه ها مختلف جهان پرورش می یابد. گوجه فرنگی برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند یا می خواهند فشار خون خود را حفظ نمایند، بسیار مفید است. این ماده غذایی پرمصرف و محبوب در سراسر جهان برای تهیه انواع غذاها و خوراک ها مورد استفاده قرار می گیرد، از جمله پیش غذاهایی نظیر سوپ و آش گوجه فرنگی که به خصوص در بین ایرانیان از محبوبیت ویژه ای برخوردار هستند.
گوجه فرنگی بعلاوه به تقویت بینایی و کنترل دیابت یاری می نماید. مهم تر از همه، این ماده غذایی در حفظ سلامتی زنان باردار نیز موثر است. آزتک ها اولین افرادی بودند که از گوجه فرنگی برای پخت و پز استفاده می کردند. با گذشت قرن ها، کشت و مصرف این محصول در آسیا توسعه یافت و امروزه چین و هند برترین فراوری کنندگان گوجه فرنگی در دنیا هستند. در ادامه این مقاله طرز تهیه سوپ و آش گوجه فرنگی را برایتان در نظر گرفتیم که علاوه بر خوش خوراک بودن و طعم بی نظیرشان، بسیار پرخاصیت و سرشار از ویتامین هستند و می توانند به عنوان یک پیش غذای لذیذ و اشتها آور مورد مصرف قرار بگیرند.
سوپ گوجه فرنگی
یک دستور العمل سریع و آسان برای پخت سوپ گوجه فرنگی خانگی با طعمی بی نظیر که می تواند به عنوان یک پیش غذای سبک و خوش طعم، برترین گزینه برای شروع ضیافت شام شما باشد.
مواد لازم:
- گوجه فرنگی: 4 پیمانه (خرد شده)
- پیاز: 1 برش
- میخک: 4 عدد (کامل)
- آب مرغ: 2 پیمانه
- کره: 2 قاشق غذاخوری
- آرد همه منظوره: 2 قاشق غذاخوری
- شکر: 2 قاشق چای خوری
- نمک: 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه:
داخل یک قابلمه و روی حرارت میانه، گوجه فرنگی، پیاز، میخک و آب مرغ را با هم مخلوط کنید. ترکیب را به جوش بیاورید، و به آرامی حدود 20 دقیقه بجوشانید تا همه مواد و طعم ها با هم ترکیب شوند. سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته شده و مخلوط را داخل دستگاه آسیاب مواد غذایی ریخته و یا آن را از صافی عبور دهید و به جای مانده ترکیب را درون یک کاسه بزرگ یا ماهیتابه بریزید.
کره را داخل قابلمه خالی شده ریخته و روی حرارت میانه ذوب کنید. آرد را به کره ذوب شده اضافه نموده و هم بزنید تا یک ترکیب منسجم ایجاد گردد، تا زمانی که ترکیب به رنگ قهوه ای روشن در بیاید، آن را بپزید. به تدریج کمی از مخلوط گوجه فرنگی را به آرد و کره اضافه کنید تا آرد گلوله گلوله نگردد، سپس باقی مخلوط گوجه فرنگی را اضافه کنید. در نهایت، برای طعم دار کردن سوپ به میزان دلخواه شکر و نمک اضافه کنید. برای تزئین سوپ می توانید از چند برگ ریحان یا جعفری بهره ببرید.
آش گوجه فرنگی
آش گوجه فرنگی یکی از آش های سنتی شهر تبریز است که آن را با نام های دیگری نظیر آبغورا آشی یا بامادور آشی نیز شناخته می گردد و شیوه های طبخ آن می تواند در شهرهای مختلف کمی متفاوت باشد.
مواد لازم:
- پیاز، خرد شده: 2 پیمانه
- پیاز، رنده شده: ½ پیمانه
- گوشت چرخ نموده: ½ پیمانه
- زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری
- لپه: ½ پیمانه
- گوجه فرنگی: 6 عدد
- گشنیز: 2 پیمانه
- جعفری: 2 پیمانه
- نعنا: 2 پیمانه
- پیازچه: 1 پیمانه
- اسفناج تازه: 1 دسته
- برنج: ½ پیمانه
- روغن
- نمک و فلفل
طرز تهیه:
- پیاز خرد شده را در روغن سرخ کنید تا شفاف گردد. زردچوبه را اضافه نموده و هم بزنید. لپه و 3 پیمانه آب را اضافه کنید و به مدت 1 تا 2 ساعت درب قابلمه را بگذارید تا مواد بپزند.
- پیاز رنده شده را با گوشت چرخ نموده مخلوط کنید. مخلوط را با نمک مزه دار کنید و به شکل توپ های کوچک در بیاورید.
- کوفته های گوشتی را به لپه ها اضافه کنید درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید 15 دقیقه دیگر بپزند.
- سبزیجات و اسفناج را ریز خرد کنید.
- برنج، سبزیجات و اسفناج را به قابلمه اضافه کنید. بگذارید مواد با هم بپزند.
- پوست گوجه فرنگی ها را جدا کنید.
- گوجه فرنگی های پوست گرفته را داخل غذاساز یا مخلوط کن بریزید تا به شکل پوره دربیایند.
گوجه فرنگی پوره شده را به قابلمه اضافه کنید. نمک و فلفل را داخل مواد بریزید، درب قابلمه را بردارید و اجازه دهید مواد 2 ساعت دیگر روی حرارت ملایم بپزند. حتما هر چند وقت یکبار آش را به آرامی هم بزنید. برترین حالت این است که بیشتر آب گوجه فرنگی ها بخار شوند تا سوپ خیلی آبکی نباشد.