انواع خاگینه لذیذ ، طرز تهیه 5 مدل خاگینه برای غذا و دسر

به گزارش مجله پارمیسفان، انواع خاگینه از اون غذاها و دسرهای قدیمی و خوشمزه ان که تو خیلی از شهرهای ایران، مخصوصاً آذربایجان و منطقه ها غربی، جای مخصوص خودشون رو سر سفره دارن. بسته به مواد و سلیقه، هم می تونین خاگینه رو به شکل ساده یا پفی برای صبحونه درست کنین، هم با هویج و خرما بهش یه طعم خاص بدین، هم مدل مجلسی تر مثل خاگینه زعفرونی یا حتی خاگینه مرغ درست کنین که حسابی سیرکننده و لذیذه. هر کدوم یه بافت و مزه متفاوت دارن، ولی همشون فوت و فن های خاص خودشون رو دارن و با کمی دقت، خیلی راحت می تونین یه خاگینه خوشمزه و خوشرنگ توی خونه درست کنین. در این مقاله از در ما به شما آموزش طرز تهیه انواع خاگینه رو یاد خواهیم داد.

انواع خاگینه لذیذ ، طرز تهیه 5 مدل خاگینه برای غذا و دسر

فهرست انواع خاگینه خانگی و خوشمزه

فهرست انواع خاگینه نشون می ده که چقدر این خوراکی که در بعضی مواقع غذا و تا حدی شبیه و در بعضی مواقع دسره، هم متنوعه، هم خیلی راحت و سریع آماده می شه. بیشتر مدل های خاگینه با مواد ساده ای مثل تخم مرغ، آرد و شیر یا حتی فقط چند قاشق شکر و ماست درست می شن و احتیاج به مهارت خاصی ندارن.

انواع مختلف خاگینه هرکدوم ظرف چند دقیقه حاضر می شن و می تونین با کمترین امکانات یه خوراکی خوشمزه و متفاوت داشته باشین. فرق اصلیشون بیشتر تو طعم دهنده ها، مواد اضافی و روش پختشونه که باعث می شه بتونین بسته به سلیقه و مواد موجود تو خونه، همواره یک خاگینه نو امتحان کنین.

شما برای تهیه انواع خاگینه به مواد مختلفی مثل ، ، ، ، ، نمک و ، ، ،، و … احتیاج دارید که همه این مواد رو به شکل یا اینترنتی از طریق فروشگاه های افق می تونید تهیه کنید.

خاگینه مرغ

خاگینه مرغ یکی از انواع خاگینه نو و مدرن و از انواع غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که با کمترین مواد اولیه تهیه می گردد و به علت داشتن تخم مرغ و مرغ در ترکیباتش، غذایی پروتئینی و سیرنماینده به شمار میرود. این خاگینه را با نان و به عنوان یک وعده غذایی کامل می تونید سرو کنید.

برای تهیه خاگینه مرغ، مرغ خام (سینه یا ران) را خوب بشویید و اگر ضروری است، پوست و استخوانش را جدا کنید. سبزی های معطر مثل جعفری یا گشنیز را پاک کنید، بشویید و در آبکش بگذارید تا آبشان برود. بعد از آنکه آب سبزی ها رفت و آنها خشک شدند با چاقوی تیز، ریز خردشان کنید. پیاز را هم پوست بگیرید و کنار بگذارید.

مرغ شسته شده را همراه نصف یک پیاز، کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه داخل یک قابلمه بریزید. اندازه کافی آب اضافه کنید تا روی مرغ را بگیرد. قابلمه را روی شعله میانه بگذارید و اجازه دهید مرغ کاملاً بپزد و نرم گردد

بعد از پخت، مرغ را از قابلمه خارج کنید و اجازه دهید کمی خنک گردد. سپس با دست یا چنگال، مرغ را به صورت ریش ریش و تکه های کوچک درآورید تا به خوبی با دیگر مواد مخلوط گردد.

در ادامه پیاز میانه را به شکل نگینی ریز خرد کنید. در یک تابه به اندازه کافی روغن بریزید. تابه را روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ گردد. سپس پیازها را به آن اضافه کنید. پیازها را روی حرارت میانه سرخ کنید تا طلایی و کمی کاراملی شوند.

برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

خاگینه خرما

خاگینه خرما یا قیساوا از انواع خاگینه برای صبحانه است که بسیار مقوی و یک وعده غذایی مفید برای بچه ها است که درست کردن آن تنها چند دقیقه طول می کشد. امروزه این املت خوشمزه در بسیاری از شهرها و حتی کشورهای جهان به روش های متفاوتی طبخ می گردد و از آن به عنوان یک غذای انرژی بخش و مفید یاد می گردد.

برای تهیه خاگینه خرما، ابتدا هسته خرماها را جدا کنید و از طریق چاقو هر خرما را به 4 تکه مساوی تقسیم کنید. اندازهی کره داخل ماهیتابه بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم گرم گردد.

سپس خرما را به آن اضافه کنید و بگذارید برای چند دقیقه نرم گردد. دارچین و زنجبیل و گردوی خرد شده را به آن اضافه کنید و مواد را 2 دقیقه تفت دهید. تخم مرغ ها را هم داخل یک کاسه بشکنید و با هم زن دستی یا چنگال به خوبی بزنید و اندازهی نمک به آن اضافه کنید.

برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

خاگینه هویج

خاگینه هویج یا قیقاناخ هویج یک دسر خوشمزه است که بسیاری از افراد آن را به عنوان صبحانه سرو می نمایند. انواع خاگینه هویج به نوع تبریزی و شمالی آن تقسیم می گردد. طرز تهیه خاگینه هویج تبریزی و شمالی فرق چندانی هم با هم ندارند و بسیار ساده است. خاگینه هویج را هم می توان با فر و هم روی شعله گاز و به صورت تابه ای در ماهیتابه و هم به شکل ساده یا رولتی تهیه کرد.

برای تهیه خاگینه هویج ابتدا زعفران را در یک قاشق آب داغ حل کنید. شکر را در داخل قابلمه بریزید و دو پیمانه آب را به آن اضافه کنید. شکر و آب را روی حرارت قرار دهید تا شکر در آب کاملا حل گردد. آب باید به نقطه جوش برسد. پس از آن که شکر به خوبی در آب حل شد، آبلیمو را در داخل محلول آب و شکر بریزید. 5 دقیقه صبر کنید. سپس زعفران را به مواد اضافه کنید و بعد از 30 ثانیه شعله گاز را خاموش کنید.

پس از آماده شدن شربت خاگینه هویج، در ادامه هویج ها را پوست کنده و بشویید. سپس هویج ها را رنده کنید. هویج رنده شده را با تخم مرغ مخلوط کنید و کاملا هم بزنید.

برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

خاگینه قاشقی

خاگینه قاشقی پفی یا پفکی یکی از انواع خاگینه تخم مرغ است که طرز تهیه آن بسیار ساده است. شما می توانید این دسر را در کمتر از نیم ساعت تهیه کنید. معمولاً این دسر به جای وعده صبحانه هم سرو می گردد. بعضی در تهیه خاگینه قاشقی پفی از شیر استفاده می نمایند و بعضی دیگر ترجیح می دهند به جای شیر در مواد اولیه از ماست استفاده نمایند.

برای تهیه این شکل ازخاگینه، یک لیوان آب در داخل قابلمه ریخته و شکر و یا نبات را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی شعله قرار داده و آنقدر هم بزنید تا شکر یا نبات کاملا در آب حل گردد.

زمانی که آب آغاز به جوشیدن کرد، گلاب و زعفران را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. کمی هم بزنید تا شربت آماده شده در درون قابلمه کمی غلیظ گردد. اندازه غلظت شربت نباید زیاد باشد. چرا که زمانی که خاگینه ها در داخل آن قرار می گیرند شهد به اندازه کافی جذب خاگینه نمی گردد.

در ادامه تخم مرغ ها را درون یک ظرف شکسته و کمی هم بزنید تا از حالت سفتی خارج شوند. سپس ماست و یا شیر را به مایه خاگینه اضافه کنید. دوباره محتویات داخل ظرف را هم بزنید.

آرد، بیکینگ پودر و وانیل را هم با هم مخلوط نموده و به محتویات داخل ظرف تخم مرغ اضافه کنید. باید دقت کنید تا آرد را کم کم و آهسته آهسته به تخم مرغ اضافه کنید. محتویات مخلوط آرد، تخم مرغ، بیکینگ پودر، شیر و وانیل را آنقدر هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.

برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

خاگینه تبریزی (قیقاناخ)

خاگینه تبریزی یا به قول خود تبریزی ها قیقاناخ یکی از لذیذترین و پرطرفدارترین دسر با ماست در منطقه آذربایجان شرقی به خصوص در مهمانی ها و مجالس رسمی است. کیک خاگینه تبریزی را معمولا با چای یا قهوه و به عنوان میان وعده در مهمانی ها یا برای عصرانه و دسر شب یلدا میل می نمایند و البته یک صبحانه مقوی و کامل است. برای مغز خاگینه از انواع آجیل می توانید بهره ببرید هر چند خاگینه مجلسی معمولا با مغز پسته درست می گردد.

برای تهیه این خاگینه مقوی و خوشمزه، ابتدا یک لیوان شکر را با یک لیوان آب در یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا به دمای جوش برسد. وقتی که مخلوط آب و شکر غلیظ شد و قوام پیدا کرد پودر هل، گلاب و زعفران را به این شهد اضافه کنید، هم بزنید و سپس بلافاصله شعله گاز را خاموش کنید تا عطر هل، گلاب و زعفران حفظ گردد. اجازه دهید شهد به دست آمده کاملا سرد گردد.

در یک ظرف جداگانه دو عدد تخم مرغ را بشکنید و با همزن دستی یا برقی یا چنگال خوب هم بزنید. سپس 2 قاشق غذاخوری ماست ،2 قاشق آرد، بیکینگ پودر، نوک قاشق نمک، دو قاشق غذاخوری زعفران دم نموده و 1 قاشق چایخوری یا بیشتر (به دلخواه) پودر وانیل اضافه کنید تمام مواد را خوب هم بزنید و با هم ترکیب کنید.

بهتر است آرد را به تدریج به مایه خاگینه اضافه کنید و مرتب مایه را هم بزنید تا آرد گوله نگردد. مایه به دست آمده باید کاملا صاف و یکدست باشد و بافتی شبیه فرنی داشته باشد. اگر بافت مایه از فرنی شل تر بود کمی دیگر آرد به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.

برای خواندن ادامه مراحل روی لینک مقاله آن کلیک کنید.

سوالات متداول در خصوص طرز تهیه انواع خاگینه

خاگینه رو می تونیم بدون فر هم درست کنیم؟

بله، بیشتر مدل های انواع خاگینه رو می تونین تو ماهیتابه و روی گاز درست کنین و اصلاً احتیاجی به فر ندارین. فقط ماهیتابه رو کمی چرب کنین، مواد رو بریزین و بذارین با حرارت ملایم بپزه تا پف کنه و طلایی بشه. در ماهیتابه رو هم حتماً بذارین.

اگه خاگینه موقع پخت سفت و خشک شد، چی کار کنیم؟

این مشکل گاهی برای خاگینه قالبی پیش میاد، به ویژه اگه آرد زیاد ریخته باشین یا زمان پخت رو طولانی کنین. بهتره مواد رو با دقت اندازه بگیرین و حرارت رو کم کنین. برای سرو، کمی شهد یا عسل روش بریزین تا نرم تر و خوشمزه تر بشه.

آیا می تونیم خاگینه رو رژیمی یا بدون شکر درست کنیم؟

بله، تو انواع خاگینه حتماً می تونین شکر رو حذف کنین یا به جاش از شیره انگور، شیره توت یا کشمش های شیرین استفاده کنین. اصلاً نگران نباشین، نتیجه اش هم خوشمزه و هم سالم می شه.

خاگینه با نان تست چطور درست می شه؟

یه مدل جالب از خاگینه همین خاگینه با نان تست هست که کافیه نان تست ها رو تو مواد خاگینه بزنین و بعد تو ماهیتابه سرخ کنین. هم سریع درست می شه، هم یه میان وعده عالی و متفاوته. بچه ها هم معمولاً خیلی دوستش دارن.

چطور خاگینه رو خوش رنگ و خوشرنگ کنیم؟

برای این کار می تونین تو مایه خاگینه کمی زعفران دم نموده یا دارچین بریزین. هر مدل از انواع خاگینه با این طعم دهنده ها حسابی مجذوب کننده تر و خوشبوتر می شه. ضمن اینکه روش کمی خلال بادام یا پسته، ظاهرش رو مجلسی تر می کنه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 10 مرداد 1404 بروزرسانی: 10 مرداد 1404 گردآورنده: parmisfun.ir شناسه مطلب: 2461

به "انواع خاگینه لذیذ ، طرز تهیه 5 مدل خاگینه برای غذا و دسر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع خاگینه لذیذ ، طرز تهیه 5 مدل خاگینه برای غذا و دسر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید