سازگاری بالای میوه های ریز در چالش تغییر اقلیم

به گزارش مجله پارمیسفان، معاون پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت:با توجه به وجود چالشهای جهانی همانند تغییر اقلیم، استفاده از میوه های ریز می تواند به سازگاری با این شرایط یاری کند.

سازگاری بالای میوه های ریز در چالش تغییر اقلیم

به گزارش خبرنگاران، همت الله پیردشتی در دومین سمپوزیوم ملی میوه های ریز در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری اظهار کرد: دانشگاه همپای سایر بخش ها باید به سوی نسل سوم و چهارم و کارآفرینی حرکت کند.

وی با اشاره به اینکه آیا دانشگاه به تنهایی می تواند به سوی کارآفرین حرکت کند یا خیر، توضیح داد: یکی از مهم ترین اهداف این سمپوزیوم ایجاد هم افزایی برای رسیدن به کارآفرینی است.

رئیس کارگروه کشاورزی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران با بیان اینکه بهره گیری از ظرفیت پیدا و پنهان میوه های ریز از اهداف این سمپوزیوم است، توضیح داد: در مازندران ظرفیت پنهانی وجود دارد که باید دیده گردد و میوه های ریز یکی از استعدادهای پنهان است. ارزش غذایی میوه های ریز فراسودمند است و با تنوع فراوان سازگاری بالایی نیز دارند.

وی اضافه کرد: این محصولات می تواند به صورت ارگانیک تهیه گردد و فرآوری، توسعه صادرات و برندسازی از ضروریت های این امر در مازندران و کشور است و یک دانشگاه کارآفرین باید در این موضوع ورود کند.

رئیس کارگروه کشاورزی اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران در انتها تاکید نمود: اقتصادی بودن از مزایای این میوه های ریز است و در تنوعات زراعی و الگوی کشت در مازندران می توان به آن توجه کرد.

به گزارش خبرنگاران، دومین سمپوزیوم ملی میوه های ریز شامل انگور، کیوی، توت فرنگی، تمشک و غیره با محوریت های به نژآدی، تغییر اقلیم، ارزش غذایی و دارویی، به زراعی و مدیریت فراوری، کشت بافت و زیست فناوری، کشت ارگانیک و تقاضامحور، فیزیولوژی و تنش های محیطیف برداشت، فرآوری و بازاررسانی، نهاده سازی از فراوری تا عرصه محصول طی دو روز در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری شروع به کار کرد.

در این سمپوزیوم، پس از آئین افتتاحیه، در روز نخست سخنرانی هایی با محوریت نقش میوه های ریز در حوزه علم و فناوری امنیت غذایی کشور، مکانیزم های مولکولی مقاومت به سرما در انگور، ارزیابی تحقیقات توت فرنگی در ایران، هم راستایی تحقیق و توسعه تمشک سیاه در استان مازندران الگویی موفق برای توسعه سایر میوه های ریز بومی، تاثیر تغذیه بر برخی صفحات فیزیوئولوژیک و رشد انگور در شرایط تنش خشکی، آنالیز اقتصادی فراوری گلخانه ای میوه های ریز ا مطالعه موردی فراوری توت فرنگی در گلخانه هیدروپونیک و غیره صورت می گیرد.

در روز دوم این سمپوزیوم، آنالیز کاربرد نوردهی مصنوعی در پرورش توت فرنگی، مقایسه کشت عمودی و افقی بر عملکرد و کیفیت ارقام تجاری توت فرنگی آبکشت، خصوصیات تغذیه ای 12 ژئوتیپ زرشک ایران، برنامه های راهبردی در تحقیقات ذغال اخته، آشنایی با زیست فناوری توت فرنگی و بازدیدهای علمی از پارک ساحلی سی سنگان، باغ گردشگری تمشک سیاه شرکت ایران تمشک در دستور کار قرار گرفته است.

این همایش طی دو روز 14 و 15 شهریور در دانشگاه علوم کشاورزی در حال برگزاری است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 11 آذر 1397 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: parmisfun.ir شناسه مطلب: 33

به "سازگاری بالای میوه های ریز در چالش تغییر اقلیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سازگاری بالای میوه های ریز در چالش تغییر اقلیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید