کار با چاشنی صمیمیت !

به گزارش مجله پارمیسفان، هر هفته در این صفحه به تغییرات مهم در ایران از دریچه فرهنگ استارتاپی نگاه می کنیم؛ این بار محمد نصری که تخصص ویژه اش شیوه های مدرن مدیریت کسب وکار است ، از تأثیر استارتاپ ها بر مفهومی قدیمی به نام محیط داخلی کسب وکار و روابط و ضوابط آن نوشته است.

کار با چاشنی صمیمیت !

در دنیای استارتاپی افراد با داشتن روحیه یادگیری برنده اند!

در چنین فضایی، انگیزه یادگیری و میل به پیشرفت به صورت مداوم تقویت می شود؛ از طرفی، معمولاً افرادی جذب فضاهای استارتاپی می شوند که این روحیه جزو خصوصیات اصلی شخصیت آن هاست، افرادی که یادگیری را محدود به کلاس درس نمی دانند و از هر چالشی برای بهتر شدن استقبال می نمایند.

تفاوت ها، پلی به سوی پیشرفت می شوند!

بیشتر دیده می شود که در فضای کار سنتی تفاوت ها مانع رشد و پیشروی می شوند، در حالی که در یک فضای استارتاپی، توجه به تفاوت ها بیشتر صورت می گیرد، تا جایی که برای بهبود انجام وظایف، همین تفاوت ها و تخصص های مختلف و گوناگون به کار گرفته می شوند. این فضای استارتاپی ا ست که خودش را با طیف متنوعی از افراد مانند مادران، دانشجویان و... وفق می دهد و امکان کار کردن در ساعت های منعطف را به آنها می دهد. به طور کلی مدیریت تنوع به توانایی شرکت در استخدام، حفظ و تسهیل روابط کاری میان افراد با زمینه ها و ویژگی های متفاوت برمی شود و این نوع از مدیریت از شاخصه هایی است که استارتاپ ها به شکل عملی وارد گفتمان سازمانی ایران کردند.

فضای استارتاپی برای برداشتن مرز بین زندگی شخصی و شغلی شکل گرفته است. من فکر می کنم درس هایی که در یک استارتاپ یاد می گیرید تا انتها راستا شغلی، همراهتان خواهند بود و این فرهنگ تازه ای از محیط کسب وکار است که استارتاپ ها در حال باب کردن آن در بخش های مختلف زندگی ما هستند.

طعم جدیدی از سلسله مراتب احساس می شود!

در فضای شغلی مدرن، افراد در بخش های مختلف سازمانی به هم نزدیک تر هستند. مفهوم قدیمی مدیر و کارمند معنای تازه ای به خود گرفته و برقراری جلسات محبت آمیز میان تمام همکاران براحتی میسر می شود؛ در استارتاپ ها سعی بر آن است که یکپارچگی در جریان باشد و هیچ گونه فاصله ای، دستیابی به اهداف سازمان را به تعویق نیندازد؛ اهدافی که میان تمام اعضای گروه مشترک بوده و برای آنها چشم اندازی با ارزشمندی یکسان ایجاد می نماید. به عبارتی روابط افقی در استارتاپ ها جایگزین روابط عمودی در شرکت های قدیمی و سنتی شده است، فرهنگی که حتی در حال تسری به کل اقتصاد کشور و حتی بعضی سازمان های دولتی است.

امروزه، ایجاد و حفظ ارتباط میان فضای شغلی و زندگی شخصی به چیزی فراتر از یک مفهوم تبدیل شده است. این نگاه ویژه در میان استارتاپ ها پررنگ تر جلوه می نماید؛ داشتن همکاران شاد و با میزان رضایت بالا -از جنبه های متفاوت زندگی- موجب افزایش بهره وری همه گروه می شود؛ در فضاهای استارتاپی، سن افراد و در نتیجه روحیات آنها به یکدیگر نزدیک تر است. همچنین فضای کاری منعطف و به دور از مرزبندی های اداره های سنتی، امکان رشد در کنار یکدیگر را فراهم می آورد. وجود فرهنگ مشارکت در تصمیم گیری و انجام امور فراسازمانی -از همان مراحل ابتدایی رشد کسب و کار- منجر به شکل گیری نوعی خاص از صمیمیت در میان کارکنان این کسب و کارها می شود، صمیمیتی که در گذر زمان همکاران را به خانواده ای همدل و با هدفی واحد تبدیل خواهد نمود.

انتها ساعت کاری، انتها مسئولیت پذیری نیست!

در کسب و کارهای استارتاپی، روش های رسیدن به اهداف از سوی فردی خاص انتخاب نمی شوند؛ از آن جایی که اهداف برای همه به درجه قابل قبولی از شفافیت رسیده اند، خروجی قابل لمس، بسیار مهم تر از گذراندن ساعاتی معین پشت میز است. به علاوه، همدلی میان همکاران موجب بهبود فرآیندها و شیوه انجام دادن وظایف می شود. به بیان بهتر، افراد به جای آن که فقط به فکر به انتها رساندن وظایف از پیش معین شده باشند، انگیزه های داوطلبانه و دغدغه های گسترده تری دارند، یعنی کم رنگ شدن فرهنگ ساعت زدن در سازمان های قدیمی؛ به ارتباطی عمیق تر میان فرد و محیط کسب و کارش منجر شده و تعریف تازه ای از ساعت کاری و البته مزایای شغلی ارائه نموده است.

جسارت و میل به گردش شغلی، در افراد جاری است!

مشاغل استارتاپی، بدون انجام کاغذ بازی های معمول، این امکان را در اختیار افراد قرار داده اند که تنها به میل و اختیار خودشان فعالیت در بخش های مختلف را تجربه نمایند. گردش شغلی فواید زیادی از جمله افزایش یادگیری، انعطاف پذیری، جایگزینی بموقع اعضای گروه و بهبود رضایت افراد از محل کار دارد. این تفسیر تازه ای از انتخاب در محیط کار را ارائه داده تا یکجانشینی و رسوب نیروی کار در بخشی که علاقه ای به آن ندارد اتفاق نیفتد.

سخن آخر

کار در یک فضای استارتاپی می تواند هیجان انگیز و پر از چالش باشد. موفقیت شرکت هایی مانند فیس بوک، بسیاری از کارآفرینان را علاقه مند به ایجاد فضایی متفاوت برای اعضای گروه نموده است. بزرگی می گوید؛ اگر می خواهید خوشبختی را در تمام عمر تجربه کنید، کاری را که انجام می دهید دوست داشته باشید. به عقیده من باید کاری را که دوست دارید، انجام بدهید، یعنی شغلی که برای انجام آن با اشتیاق از خواب بعضیزید و منتظر تمام شدنش نباشید. فضای استارتاپی برای برداشتن مرز بین زندگی شخصی و شغلی شکل گرفته است. من فکر می کنم درس هایی که در یک استارتاپ یاد می گیرید تا انتها راستا شغلی، همراهتان خواهند بود و این فرهنگ تازه ای از محیط کسب و کار است که استارتاپ ها در حال باب کردن آن در بخش های مختلف زندگی ما هستند.

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 16 دی 1399 بروزرسانی: 16 دی 1399 گردآورنده: parmisfun.ir شناسه مطلب: 1385

به "کار با چاشنی صمیمیت !" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کار با چاشنی صمیمیت !"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید