روش تشخیص برنج ایرانی اصل از تقلبی
به گزارش مجله پارمیسفان، با وجود این راه ها، برترین و موثرترین راه تشخیص برنج خوب ایرانی پخت آن است که له شدن، کف کردن، آب کشیدن و نگاه تجربی به پخت برنج و شناختی قبلی از پخت برنج خوب می تواند یاری خوبی برای خرید برنج مرغوب کند.
همان طور که می دانید تشخیص تخصصی برنج کار ساده ای نیست البته در میان انواع برنج این مشکل شامل برنج ایرانی می گردد، چون بافت برنج تقریبا به یک شکل بوده و نوع آن از نظر تجربی و پخت قابل امتحان است و گاهی خود افراد خبره، در تشخیص این محصول نیز دچار اشتباه می شوند.
روش های تشخیص برنج خوب فراوانند، بنابراین برای تشخیص برنج ایرانی مرغوب، می توان گفت نداشتن خرده در برنج، یکدست بودن برنج، رنگ برنج، سفت و نرم بودن برنج، رگه داشتن و یا نداشتن برنج می توان اشاره نمود.
با وجود این راه ها، برترین و موثرترین راه تشخیص برنج خوب ایرانی پخت آن است که له شدن، کف کردن، آب کشیدن و نگاه تجربی به پخت برنج و شناختی قبلی از پخت برنج خوب می تواند یاری خوبی برای خرید برنج مرغوب کند.
عطر و طعم برنج
برنج خوب ایرانی عطر و طعم خوبی دارد که آن را از برنج های خارجی و بعلاوه برنج های پرمحصول و کم کیفیت ایرانی متمایز می نماید. برنج هایی که نژادی پرمحصول دارند نسبت به برنج های خوب عطر و بوی کمتری دارند. برای تشخیص مقداری برنج بین دو کف دست قرار بدهید و رها کردن آن، باید بوی مطبوع آن به مشام برسد.
یکدست بودن برنج
دانه های یک برنج مرغوب به صورت کامل است و خرده و نیم دانه داخل آن وجود ندارد. اما تا 4 درصد در آن طبیعی است. هرچه دانه های برنج کامل تر باشند برنج شما با کیفیت تر است.
خشک بودن برنج
یک تست مهم برای تشخیص برنج خوب، خشک بودن آن است. برنج در ابتدای برداشت رطوبت بالایی دارد. این مقدار از رطوبت برنج، هم کار پخت را مشکل می نماید و هم نگهداری برنج را سخت می نماید و سبب می گردد که در برابر حشرات آسیب پذیر باشند.
به همین علت کارخانه ها، با استفاده از دستگاه های خشک کن برنج تازه برداشت شده را خشک می نمایند، تا رطوبت آن ها کمتر گردد؛ زمان و مقدار حرارت این دستگاه خشک کن نقش مهمی در کیفیت برنج دارد. متاسفانه برخی کارخانه ها برای سریع تر شدن عملیات خشک کردن، از دما های بالاتر و زمان کمتری استفاده می نمایند که کیفیت برنج را کاهش می دهد.
برای تشخیص برنجی که به خوبی خشک نشده باشد، به میزان کافی سفت نشده و اصطلاحاً پوک است. برای تشخیص خشک بودن برنج آن را زیر دندان بگذارید و فشار دهید. برنج خوب و خشک شده نباید به راحتی بشکند و خرد گردد.
روش دیگر برای تشخیص خشک بودن برنج، پختن آن است. برنجی که خوب خشک شده است، در پختن و دم کشیدن، خوب قد می کشد یا به اصطلاح ری می نماید. چرا که به علت خشک بودن، به راحتی از آب موجود در قابلمه را جذب می نماید و قد می کشد.
منبع: ایسکانیوز
منبع: فرادید