روز دانش آموز و ارزش نهادن به تلاش انسان هایی کوچک و مصمم
به گزارش مجله پارمیسفان، از کودکی به گوش ما خواندند که علم بهتر از ثروت است چون با علم می توان ثروت بدست آورد ولی با ثروت نمی توان علم کسب کرد. هر روز صبح باید از خواب بیدار شد و به مدرسه رفت تا مبادا از قافله عقب ماند. همه این سختی ها را به جان می خریم، شب نخوابی ها، خستگی ها و استرس ها تا در آینده فردی مفید برای خود، خانواده و جامعه شویم و اول خود و بعد دیگران به ما افتخار نمایند و بتوانیم گره ای هر چند کوچک از مسائل اطرافیان و مردم باز کنیم و سرزمینی آباد برای نسل های بعد خود بسازیم. تمام این ها بهانه ای بود برای بها دادن به بچه ها و نوجوانانی که عمر و وقت خود را صرف می نمایند تا بتوانند سال های یعد که فارغ التحصیل شدند، مسئله ای از مسائل متعدد مردم کشورشان حل نمایند. این مقاله به مناسبت روز دانش آموز یا 13 آبان نگارش شده است.
مروری بر تاریخچه روز دانش آموز
در زمانی که انقلاب مردم ایران به روزهای سرنوشت ساز خود نزدیک می شد همه اقشار مردم ایران از زن و مرد و پیر و جوان مصر بودند که نقشی در این دوران ایفا کنند. در این میان بچه ها و نوجوانان شور و حال متفاوتی داشتند. 13 آبان 1357، دانش آموزان در حالیکه مدارس را تعطیل کرده، به سمت دانشگاه تهران حرکت کردند تا صدای اعتراض خود را به گوش همگان برسانند. این جوانان داخل دانشگاه شدند و به همراه دانشجویان و گروه های دیگری از مردم در زمین چمن دانشگاه اجتماع کردند. یازده صبح، مأموران ابتدا گاز اشک آور در میان این جمعیت پرتاب کردند اما اجتماع کنندگان در حالیکه به سختی نفس می کشیدند، صدای خود را رساتر کرده و با فریاد الله اکبر صدای خود را به گوش جهانیان رساندند. در این هنگام تیراندازی آغاز شد و جوانان و نوجوانان یکی پس از دیگری در خون خود غلتیدند. در این روز 56 تن شهید و صدها نفر زخمی شدند و به همین مناسبت 13 آبان به روز دانش آموز به خاطر پاسداشت خونی که از جوانان این کشور ریخته شد، نامگذاری شد.
دانش آموزانی که سرنوشت و آینده ما به دست آن هاست
این گل های دوست داشتنی سرمایه های آینده این خاک هستند. 13 آبان فرصتی برای تجدید عهد با قلم، کتاب و دانش است. دانش آموزی که ارزش زندگی و زمان را بداند، درست به مانند قهرمانی بوده که بر سپاه تاریکی پیروز شده و به روشنایی عشق می رسد. سعادت و آینده درخشان او تنها در گرو درس خوب و نمره های عالی نیست، بلکه او باید به چیزهای دیگری نیز فکر کند مانند انسان دوستی و محبت. والدین دوست دارند فرزندانشان تلاش آنان را در راه تربیت و آموزش خویش نادیده نگیرد. هر چند آنان همواره از روی عشق و علاقه این کار را انجام می دهند و منتی هم نمی گذارند ولی فرزندان نباید سپاس گزاری و حق شناسی را فراموش کنند. از سوی دیگر ادب در برابر معلم هم نشان بزرگی و وقار این فرشته های زمینی است. فروتنی در برابر معلم، دستور خرد و وجدان برای 13 آبان است پس دانش آموزان عزیز باید بکوشند همواره قدرشناس والدین و آموزگاران خویش باشند. وظیفه این فرشتگان تنها فراگیری کتاب ها و محتوای علمی آن ها نیست، بلکه توجه به رشد شخصیت، شکوفا ساختن استعدادها، تقویت خودباوری و اعتماد به نفس در کنار دانش و فن نیز از وظایف آنان در 13 آبان است.
کلام پایانی برای 13 آبان
توجه به دانش آموزان به مناسبت 13 آبان از دو نظر مهم می باشد: آنان دامنه وسیعی از مردم این کشور را در بر می گیرند و دیگر این که آنان آینده سازان کشور هستند و سپری کردن این دوران شاد و مهم تأثیر پر رنگی بر نحوه نگرش آنان به آبنده و جامعه دارد. برای داشتن جامعه ای پویا بایستی بچه های سالم، شاداب، سازنده و خلاّق پرورش دهیم. وظیفه ما این است که به آنان اهمیت داده و مورد احترامشان قرار دهند. در دورانی که آنان به عنوان امانت زیر نظر آموزگاران و مدیران مدارس قرار دارند، باری سنگین بر دوش این انسان های فداکار قرار می گیرد. معلمان علاوه بر اینکه موارد درسی را به آنان می آموزند، شخصیت آنان را نیز می سازند. رفتار معلمان می تواند الگوی رفتاری بچه ها و نوجوانان باشد چرا که دانش آموزان آن ها را الگوی خویش قرار می دهند و تربیت فرزندانی با فرهنگ و ادب، کاری عظیم و پر مسئولیت و در عین حال خدمت به جامعه و آینده کشور است.
منبع: همگردی