راه هایی برای ضدعفونی سبزیجات

به گزارش مجله پارمیسفان، مهم است که میوه ها و سبزیجات را قبل از خوردن بشویید تا از سالم و تمیز بودن آن ها اطمینان حاصل کنید. مقامات بخش بهداشت و درمان فدرال ایالات متحده تخمین زده اند که تقریبا 48 میلیون نفر هر ساله در اثر مصرف مواد غذایی آلوده دچار بیمار می شوند. خصوصا طی سال های اخیر، بیماری های ناشی از مصرف میوه و سبزیجات آلوده نظیر اسفناج، طالبی، گوجه فرنگی و کاهو، نسبت به قبل شیوع بیشتری پیدا کرده است. بنابراین، ضدعفونی و شستشوی میوه و سبزیجات تازه برای جلوگیری از بروز انواع بیماری های انگلی و عفونی، امری ضروریست.

راه هایی برای ضدعفونی سبزیجات

از زمان برداشت محصولات کشاورزی تا زمانی که به دست مشتری برسند، افراد زیادی آن ها را دست به دست کرده و جا به جا می کنند. بنابراین، میزان آلودگی این محصولات به تدریج افزایش پیدا می کند. این آلودگی حتی می تواند پس از خریداری محصول، در اثر شستشوی غیر اصولی و عدم ضدعفونی موجبات بیماری مصرف کنندگان را فراهم کند. به توصیه سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) تا جایی که امکان دارد سبزیجات یا میوه هایی را انتخاب کنید که هیچ گونه لکه یا آسیب دیدگی روی آن ها به چشم نخورد. همچنین، از خرید اجناسی که از قبل برش داده شده اند (مانند کاهو یا هندوانه) خودداری کنید. در این مقاله راه های ضدعفونی سبزیجات و شیوه صحیح شستشوی آن ها را شرح خواهیم داد.

راهای ضدعفونی سبزیجات

شستشو به از بین بردن باکتری ها از جمله باکتری ای کولای (E.coli) از سطح سبزیجات کمک می کند. هنگام شستن سبزیجات، آن ها را داخل یک کاسه بزرگ ریخته و زیر شیر آب بشویید. ابتدا با شستن سبزی هایی شروع کنید که گل و آلودگی کمتری روی آن ها وجود دارد و در نهایت هریک از آن ها را جداگانه آبکشی کنید. همچنین، می توانید پیش از شستن کامل سبزی ها، آن ها را درون یک کاسه پر از آب و نمک قرار دهید و بعد از 20 دقیقه آن ها را بیرون آورده و یک به یک آبکشی کنید. علاوه بر این، پختن و حرارت دادن سبزیجات نیز می تواند باکتری ها را از بین ببرد.

سازمان غذا و دارو (FDA) اکیدا تاکید می کند که بهترین راه برای شستن محصولات تازه ای نظیر سبزیجات، شستن آن ها با آب سرد معمولی است. استفاده از مواد دیگری مانند آبلیمو، سرکه، جوش شیرین و مواد ضدعفونی کننده تا حد زیادی غیر ضروری هستند. به علاوه، معمولا این مواد به میزان آب و چنگ زدن ملایم سبزیجات مؤثر نیستند. به یاد داشته باشید، هرگز نباید از مواد ضدعفونی کننده صنعتی و شیمیایی برای شستشوی مواد غذایی استفاده کرد.

نحوه شستشوی سبزیجات با آب

شستن سبزیجات تازه در آب سرد قبل از خوردن، بهترین راه برای اطمینان از بهداشت، سلامتی و ایمنی آن هاست. توجه داشته باشید که محصولات تازه را نباید تا زمانی که قصد دارید آن ها را مصرف کنید، بشویید. شستن سبزیجات و قرار دادن آن ها در یخچال می تواند شرایط مناسب را برای رشد باکتری ها فراهم کند. قبل از شروع شستن محصولات تازه، دستان خود را به خوبی با آب و صابون بشویید. مطمئن شوید که ظروف، سینک و سطحی که برای شستشو سبزیجات استفاده می کنید نیز از قبل و به طور کامل تمیز شده باشند. ابتدا با جدا کردن قسمت های سیاه شده یا به وضوح پوسیده محصولات تازه شروع کنید.

سبزیجات ریشه ای مانند سیب زمینی، هویج و شلغم که سفت تر هستند را با استفاده از یک مسواک و یک برس نرم، خوب تمیز کنید تا به جای مانده آلودگی ها از منافذ آن ها خارج شوند. برای سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم، کاهو، تره فرنگی و سبزیجات دیگری از این دست، ابتدا باید خارجی ترین لایه ها را جدا کرده و دور بیندازید. سپس آن ها را در یک کاسه آب سرد چندین بار بچرخانید، سپس آب اولیه را تخلیه کرده و دوباره آن ها را با آب تازه بشویید.

مرحله بعد از شستشو

پس از اینکه سبزیجات خود را کاملا شسته و آبکشیدید، با استفاده از یک دستمال تمیز یا حوله پارچه ای آن ها را خشک کنید. محصولات شکننده تر را روی حوله ریخته و آن را به آرامی روی سبزیجات بکشید تا آب اضافی کاملا خارج شده و خشک شوند.

چرا باید سبزیجات شسته شوند؟

سبزیجات پیش از فروش در بازار تره بار یا میوه فروشی ها، از طریق کشاورزان و فروشندگان دست به دست می چرخد تا زمانی که به دست مصرف کننده برسند. بنابراین، این محصولات می توانند به شدت آلوده باشند. با توجه به اینکه میوه ها و سبزیجات در محیط های رو باز و شلوغ داد و ستد می شوند، فرض بر این است که بسکمک از محصولات تازه ای که خریداری می کنید، در معرض سرفه و عطسه افراد مختلفی قرار داشتند. شستشوی کافی میوه ها و سبزیجات تازه قبل از خوردن آن ها می تواند تا حد زیادی این آلودگی های را از بین ببرد.

نتیجه گیری

تمیز کردن و شستشوی مواد غذایی یک عادت مهم برای حفظ سلامتی است. شستشوی فرآورده های تازه در به حداقل رساندن میکروب ها و آلودگی های به جای مانده موثر بوده و شما را در برابر ابتلا به بیماری های انگلی و عفونی محافظت می کند.

متخصصان بهداشت توصیه می کنند که به جای استفاده از مواد ضدعفونی کننده که می توانند برای سلامتی نیز خطرناک باشد، میوه ها و سبزیجات را می توان به میزان کافی با آب سرد و دست کشیدن روی آن ها، به خوبی تمیز کرد. آلودگی سبزیجات چند لایه را می توان با چرخاندن داخل یک کاسه آب سرد از بین برد. مصرف سبزی خوردن و به طور کلی سبزیجات، تا زمانی که به خوبی شسته شده و تمیز باشند، برای حفظ سلامت بدن ضروری هستند.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 20 مرداد 1404 بروزرسانی: 20 مرداد 1404 گردآورنده: parmisfun.ir شناسه مطلب: 2468

به "راه هایی برای ضدعفونی سبزیجات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راه هایی برای ضدعفونی سبزیجات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید