جزیره لارک ، افسانه ای در آب های خلیج فارس

به گزارش مجله پارمیسفان، جزیره لارک ، مروارید بکر خلیج

جزیره لارک

در استان هرمزگان، نزدیک بندرعباس و جزیره های هرمز و قشم، جزیره ای وجود دارد که از کوه های آتشفشانی مخروطی ساخته شده است. جزیره لارک چیزی از زیبایی قشم و هرمز کم ندارد، اما چندان شناخته شده و مشهور نیست. این جزیره با خلوتی بکرش، ساکنین محدودی دارد که شغل بیش ترشان هم صیادی است. از ویژگی های مثبت لارک، طبیعت دست نخورده و ساحل های رویایی اش است که به خصوص در شب، به واسطه نور آبی رنگ پلانکتون ها، جای دنجی برای شب گذرانی است.

جزیره لارک ، افسانه ای در آب های خلیج فارس

شب های کهکشانی جزیره

عکس از پویان شادپور - منتخب مجله نشنال جئوگرافیک

پلانکتون ها که از دسته آغازیان هستند، در آب های جزیره زندگی می نمایند و تجمع تعداد بالایی از آن ها خاصیت خوش رنگی دارد. برخورد آب های حاوی این پلانکتون ها با ساحل یا پاهای رهگذران، انعکاس آبی رنگی را پدید می آورد. برای تماشای این کهکشان دریایی، باید شانس این را داشته باشید که آب هایی آرام و بدون موج منتظرتان باشد. نمایان شدن این فضایی رویایی شما را شگفت زده خواهد نمود و حتماً فرصت عکاسی را از دست نخواهید داد.

گنجی در دل تنگه هرمز

لارک و زیبایی آن در تنگه هرمز

از آن جایی که جزیره لارک نزدیک عمان و در تنگه هرمز واقع شده، اهمیت بالایی از نظر جغرافیایی و شرایط منطقه ای و مرزی دارد. اهیمت این جزیره باعث شده که در گذشته های دور، مستمعره کشوهایی مثل انگلیس، هلند و پرتغال شود. لارک معادن با ارزشی مثل گوگرد، سنگ آهن، خاک سرخ و نمک را در خود جا داده و به اهیت خود افزوده است.

مردم جزیره لارک در جنوبی ترین منطقه ایران، گویشی خاصی از زبان لری دارند که به کُمرازی معروف است. جمعیت ساکنین جزیره چندان زیاد نیست و می توان گفت در حدود 200 تا 300 خانواده در آن زندگی می نمایند که ارتباط خوبی با عمان دارند.

از قلعه پرتغالی ها تا گورستان خاص جزیره

زیبایی مرجان های جزیره لارک

دیدنی های از تاریخ برگشته در جزیره لارک کم نیستند و از مهم ترین بناهای تاریخی آن قلعه پرتغالی هاست که عمر آن به زمان صفویه برمی شود. در آن موقع پرتغالی ها داخل خلیج فارس، جزیره های لارک، قشم و هرمز را در اختیار داشته اند و برای همین این قلعه را برای پیاده سازی اهداف خود بنا کردند. بازمانده های اقامتگاه ها و خانه های چند صد ساله تاریخی از دیگر جاذبه های تاریخی جزیره است که در کوه های آن دیده می شوند. تماشای برج فانوس دریایی و کشتی نیمه غرق شده ای که در فاصله چند کیلومتری این فانوس قرار گرفته است را از دست ندهید. این دو از جذابیت های خاص جزیره است که حس خوبی از ساحل گردی به شما منتقل می نماید.

بزرگ ترین مزیت جزیره لارک ، پایبندی آن به طبیعت بکر و ناب است که در اثر جمعیت کم و ناشناخته ماندن آن حفظ شده است. همین ویژگی، از لارک جزیره ای مرموز ساخته که گویی زمان در آن ایستاده است. کم رفت وآمد بودن جزیره منجر به شفافیت آب و پاکی سواحل مرجانی آن شده است تا لذت پیاده روی کنار ساحل را دوچندان بکند. شفافیت آب به حدی است که می توانید تا عمق خاصی، خبری از ساکنین و موجودات دریایی بگیرید و در کنار ساحل دستان تان را پر از صدف های دریایی و دیگر سوغاتی های زیبای دریایی بکنید.

از دیگر دیدنی های لارک، گورستان این جزیره است. تصویری که از قبرستان دارید، با گورستان جزیره لارک بسیار فرق دارد. بوی خوش قبرستان اولین چیزی است که توجه شما را به خود جلب می نماید و دلیلش هم اسپند و کندری است که داخل آتشدان های سفالی که روی هر قبر وجود دارد، ریخته شده است. این آتشدان های سفالی به همراه سنگ قبرهایی که از مرجان دریایی ساخته شده اند، یکی از متفاوت ترین گورستان های ایران را به وجود آورده اند که فضایی خاص و متفاوت دارد.

پیش به سوی لارک

جزیره لارک

اگر قصد رفتن به این سرزمین مرموز و ناشناخته را دارید، نیمه دوم سال برترین زمان است و هوای گرم جزیره در پاییز و زمستان مطلوب و معتدل است. باید بدانید که این جزیره امکاناتی برای اقامت گردشگرها ندارد و نمی توانید برای ماندن در آن برنامه ریزی کنید. بنابراین بهتر است، در مواقعی که مسافر بندرعباس، جزیره هرمز یا قشم هستید، تنها به گشتی در لارک بسنده کنید. از اسکله ذاکری قشم با اتوبوس های دریایی یا به وسیله قایق های دربستی واقع در بندرعباس و جزیره هرمز، می توانید خود را به لارک برسانید. از قلم نیاندازید که قبل از رفتن به جزیره لارک از نبود مانور نظامی در محدوده استراتژیک تنگه هرمز مطمئن شوید، زیرا در صورت برگزاری این مراسم نظامی، رفت وآمد به سمت جزیره ممنوع است.

پاییز و زمستان، فرصت خوبی است که چمدان هایتان را به قصد سفر به منطقه ها جنوب ایران ببندید و از جاذبه های بکر آن لذت ببرید. به جزیره لارک که رسیدید، حتماً نظر خودتان را در خصوص این منطقه با ارزش ایران با ما در میان بگذارید.

منبع:سـفـرزون

منبع: دیجیاتور
انتشار: 11 مرداد 1401 بروزرسانی: 11 مرداد 1401 گردآورنده: parmisfun.ir شناسه مطلب: 2136

به "جزیره لارک ، افسانه ای در آب های خلیج فارس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جزیره لارک ، افسانه ای در آب های خلیج فارس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید