انواع شیرینی شب یلدا نو و خوشمزه
به گزارش مجله پارمیسفان، یکی از سنت های شیرین شب یلدا، تهیه شیرینی های رنگارنگ و مجذوب نماینده است که علاوه بر طعم لذیذ، زیبایی سفره شب یلدا را نیز دوچندان می نمایند. به همین مناسبت ما هم در این مقاله از خبرنگاران مگ، آموزش شیرینی شب یلدا در انواع طعم ها و رنگ های مختلف را برایتان فراهم نموده ایم که بتوانید دورهمی گرم و صمیمی خود را به یاد ماندنی تر کنید.

کوکی هندوانه ای یک شیرینی ساده مخصوص شب یلدا
این کوکی های هندوانه ای از هر چیزی که تا حالا دیده اید بامزه ترند و مطمئنا در شب یلدا همه از کوچک تا بزرگ عاشقشان خواهند شد.
مواد لازم برای کوکی هندوانه ای | |
آرد همه منظوره | 281 گرم |
بکینگ پودر | ½ قاشق چای خوری |
نمک | ¼ قاشق چای خوری |
کره بدون نمک (نرم شده در دمای اتاق) | 170 گرم |
شکر دانه ریز | 150 گرم |
تخم مرغ بزرگ | یک عدد |
عصاره وانیل خالص | 2 قاشق چای خوری |
عصاره هندوانه | ¼ قاشق چای خوری |
مواد لازم برای تزئین کوکی هندوانه ای | |
روکش رویال آیسینگ | به مقدار لازم |
رنگ خوراکی ژله ای سبز و صورتی | به مقدار لازم |
چیپس شکلات مینیاتوری | 60 گرم |
دستور پخت:
- آرد، بکینگ پودر و نمک را در یک کاسه میانه با هم مخلوط کنید. کنار بگذارید.
- در یک کاسه بزرگ با استفاده از همزن دستی یا همزن برقی، کره را با سرعت میانه رو به بالا به مدت حدود 1 دقیقه بزنید تا صاف گردد. سپس شکر دانه ریز را اضافه کنید و به مدت حدود 2 دقیقه بزنید تا کرمی گردد. تخم مرغ، وانیل و عصاره هندوانه را نیز اضافه کنید و با سرعت بالا به مدت حدود 1 دقیقه بزنید تا کاملا یکدست شوند. در نهایت کناره ها و کف کاسه را تمیز کنید و در صورت احتیاج دوباره هم بزنید تا مواد به خوبی ترکیب گردد.
- مواد خشک را به مواد مرطوب اضافه کنید و با سرعت کم هم بزنید. اگر خمیر خیلی نرم به نظر می رسد، می توانید 1 قاشق غذاخوری دیگر آرد اضافه کنید تا برای رول شدن قوام بهتری داشته باشد.
- خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت را روی یک تکه کاغذ روغنی به ضخامت حدود 5 میلی متر پهن کنید. سپس خمیرها را به مدت حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت گردد.
- تکه های خمیر را از یخچال خارج کنید و با استفاده از قالب کاتر کوکی به دایره های هم مقدار برش بزنید. سپس هر دایره را نصف کنید تا برش های هنداونه ای شکل بگیرند.
- کوکی ها را با فاصله روی سینی فر بچینید و به مدت 10 تا 11 دقیقه یا تا زمانی که اطراف کوکی ها کمی قهوه ای گردد، داخل فر با دمای 177 درجه سانتیگراد قرار دهید.
- پس از خنک شدن کامل کوکی ها، با استفاده از روکش رویال آیسینگ رنگی، طرح هندوانه را روی آن ها بکشید. برای شبیه سازی دانه های هندوانه هم می توانید از چیپس شکلات بهره ببرید. برای بهتر شدن نتیجه بهتر است بعد از کشیدن هر روکش کوکی ها را به دت 15 دقیقه در یخچال قرار دهید تا سفت گردد سپس سراغ روکش بعدی بروید.
کاپ کیک هندوانه ای برترین ایده شیرینی شب یلدا
این کاپ کیک های رنگارنگ و خوشمزه، با طعم شیرین و بافت نرم خود می توانند مهمانی شب یلدای شما را مجذوب نماینده تر و دلنشین تر نمایند.
مواد لازم برای کاپ کیک | |
کره بدون نمک (نرم شده) | 100 گرم |
شکر دانه ریز | 120 گرم |
سفیده تخم مرغ بزرگ | 2 عدد |
خامه ترش | 60 میلی لیتر |
شیر کم چرب | 60 میلی لیتر |
عصاره وانیل | یک قاشق چایخوری |
آرد همه منظوره | 190 گرم |
بکینگ پودر | یک قاشق چایخوری |
نمک | ¼ قاشق چایخوری |
رنگ خوراکی ژله ای سبز روشن | به مقدار لازم |
مواد لازم برای کرم کاپ کیک | |
کره بدون نمک (نرم شده) | 180 گرم |
پودر قند | 480 تا 600 گرم |
پودر شربت هندوانه | ½ قاشق چایخوری |
رنگ خوراکی ژله ای قرمز | به مقدار لازم |
چیپس شکلات مینیاتوری | به مقدار لازم |
دستور پخت:
- فر را با دمای 177 درجه سانتی گراد گرم کنید. قالب های مافین را با کاغذ روغنی بپوشانید.
- در یک کاسه بزرگ، کره نرم شده و شکر را با همزن برقی بزنید تا کرمی و سبک گردد. سپس سفیده تخم مرغ، خامه ترش، شیر و عصاره وانیل را اضافه نموده و به آرامی مخلوط کنید.
- آرد، بکینگ پودر و نمک را در یک کاسه جداگانه مخلوط کنید و سپس به تدریج به مواد قبلی اضافه نموده و هم بزنید تا یکدست گردد.
- مقدار مناسبی رنگ خوراکی سبز به مایه کیک اضافه نموده و هم بزنید تا به رنگ دلخواه برسد.
- مایه کیک را در قالب های مافین بریزید و به مدت 17 تا 19 دقیقه در فر بپزید.
- حال به سراغ درست کردن کرم روی کاپ کیک ها بروید. برای این کار ابتدا کره نرم شده و پودر قند را با همزن برقی بزنید تا کرمی و سبک گردد. سپس پودر شربت هندوانه و رنگ خوراکی قرمز را اضافه نموده و هم بزنید تا رنگ صورتی دلخواه حاصل گردد. در صورت احتیاج، پودر قند بیشتری اضافه کنید تا قوام کرم مناسب گردد.
- پس از اینکه کاپ کیک ها کاملاً خنک شدند، کرم را با استفاده از قیف قنادی روی آن ها بریزید. سپس با چیپس شکلات مینیاتوری تزئین کنید.
رولت انار یکی از محبوب ترین انواع شیرینی شب یلدا
یکی دیگر از شیرینی های خوشمزه که برای شب یلدا می توانید آماده کنید، رولت اناری است که عطر و بوی پاییز را برای شما تداعی می نماید. در ادامه طرز تهیه این رولت خوشمزه را به شما باد می دهیم.
مواد لازم برای رولت | |
آرد قنادی | ¾ پیمانه |
تخم مرغ | 4 عدد |
پودر قند | 100 گرم |
عصاره وانیل | 1.5 قاشق چای خوری |
نمک | ¼ قاشق چای خوری |
بیکینگ پودر | یک قاشق چای خوری |
مواد لازم برای کرم رولت | |
انار | یک عدد |
پودر قند | ½ پیمانه |
خامه قنادی شیرین | یک پیمانه |
پنیر ماسکارپونه | 200 گرم |
دستور پخت:
- فر را روی دمای 190 درجه سانتی گراد گرم کنید. کف قالب مستطیلی را با کاغذ روغنی بپوشانید.
- تخم مرغ ها و پودر قند را با همزن برقی بزنید تا حجیم و کرم رنگ گردد. سپس آرد، بکینگ پودر، نمک و وانیل را به تدریج اضافه نموده و با لیسک به آرامی مخلوط کنید تا یکدست گردد.
- مایه کیک را در قالب ریخته و به مدت 11 تا 14 دقیقه بپزید. با خلال دندان تست کنید تا مطمئن شوید کیک پخته شده است.
- کیک پخته شده را روی یک پارچه نخی تمیز قرار داده و با احتیاط رول کنید تا گرمای آن گرفته گردد.
- دانه های انار، پودر قند، خامه قنادی و پنیر ماسکارپونه را با همزن بزنید تا کرمی یکدست و سبک گردد.
- رولت را باز نموده و کرم را روی آن پخش کنید. سپس دوباره رول نموده و به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
- در نهایت رولت را به برش های دلخواه تقسیم کنید و با دانه های انار یا پودر پسته تزئین کنید.
براونی اناری شکلاتی شیرینی مجذوب نماینده برای شب یلدا
یکی دیگر از شیرینی های خوشمزه ای که برای شب یلدا می توانید آماده کنید، براونی شکلاتی با ترکیب دانه های انار است که عطر و بویی بسیار خوشمزه دارد.
مواد لازم برای براونی شکلاتی | |
روغن زیتون | ½ پیمانه |
شکر قهوه ای | یک و ¼ پیمانه |
پودر کاکائو | ¾ پیمانه |
نمک | ½ قاشق چای خوری |
وانیل | یک قاشق چای خوری |
تخم مرغ بزرگ | 2 عدد |
آرد مخصوص کیک | یک سوم پیمانه |
دانه انار | ½ پیمانه |
چیپس شکلات | 2 قاشق غذاخوری |
دستور پخت:
- فر را روی 177 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- در یک کاسه بزرگ، روغن زیتون، شکر قهوه ای، پودر کاکائو، نمک و وانیل را با همزن بزنید. سپس تخم مرغ ها را اضافه نموده و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
- آرد را کم کم به مواد اضافه کنید و با لیسک به آرامی هم بزنید تا یکدست گردد. مراقب باشید بیش از حد هم نزنید، زیرا باعث خشک شدن براونی می گردد.
- مایه براونی را در قالب مخصوص ریخته، روی آن را با دانه های انار و چیپس شکلات تزیین کنید.
- قالب براونی را به مدت 40 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد.
- اجازه دهید براونی کاملاً خنک گردد، سپس آن را به ابعاد دلخواه برش بزنید.
تارت انار و آجیل با پوسته بادامی شیرینی خوشمزه شب یلدا
یکی دیگر از ایده های مجذوب نماینده و خوشمزه که به عنوان دسر و شیرینی شب یلدا می توانید به آن فکر کنید همین تارت انار و آجیل خوشمزه و خوش عطر و بو است که هیچ کس نمی تواند به آن دست رد بزند. پس با ما همراه باشید تا طرز تهیه این شیرینی خوشمزه را هم با همدیگر بیاموزیم.
مواد لازم برای پوست تارت | |
آرد بادام | 200 گرم |
جوش شیرین | ¼ قاشق چای خوری |
نمک | به مقدار لازم |
شربت افرا | 2 قاشق غذاخوری |
روغن نارگیل | 4 قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای فیلینگ | |
بادام خام | ⅓ پیمانه |
پسته خام | ⅓ پیمانه |
کره بادام زمینی | ¼ پیمانه |
شربت افر | ¼ پیمانه |
عصاره وانیل | یک قاشق چای خوری |
نمک | به مقدار کم |
دانه انار | ½ پیمانه |
مواد لازم برای گاناش شکلاتی | |
شکلات تلخ | 112 گرم |
عصاره وانیل | 2 قاشق چای خوری |
شربت افرا | ¼ پیمانه |
نمک | ¼ قاشق چای خوری |
دستور پخت:
- فر را با دمای 177 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- آرد بادام، جوش شیرین و نمک را در یک کاسه میانه مخلوط کنید. سپس شربت افرا و روغن نارگیل را اضافه نموده و با چنگال هم بزنید تا مواد به خوبی ترکیب شوند.
- قالب های تارت را با روغن نارگیل چرب کنید و خمیر تارت را به طور مساوی در قالب ها تقسیم نموده و کف و دیواره ها را بپوشانید. سپس قالب تارت را به مدت 10 تا 11 دقیقه یا تا زمانی که روی تارت ها طلایی گردد، داخل فر از قبل گرم شده قرار دهید.
- بادام و پسته را روی یک سینی فر پخش کنید و به مدت 5 تا 8 دقیقه در فر قرار دهید تا برشته شوند. سپس اجازه دهید خنک شوند.
- کره بادام زمینی، شربت افرا، وانیل و نمک را در یک قابلمه کوچک روی حرارت ملایم حرارت دهید تا ترکیب شوند. سپس آجیل های برشته شده و در نهایت دانه های انار را به آن اضافه کنید.
- برای تهیه گاناش، ابتدا شکلات خرد شده را در یک کاسه مقاوم به حرارت قرار دهید و در مایکروویو به مدت 30 ثانیه گرم کنید تا کاملا ذوب گردد. سپس وانیل، شربت افرا و نمک را نیز به آن اضافه نموده و مخلوط کنید.
- روی هر پوسته تارت، یک لایه گاناش شکلاتی و سپس فیلینگ آجیل و انار بریزید.
- تارت ها را به مدت 30 دقیقه یا بیشتر در یخچال قرار دهید تا کاملا سرد شوند.
می توانید با تماشا آموزش یک مدل دیگر از این تارت را هم درست کنید و به میز خود تنوع دهید.
در نهایت؛ شیرینی شب یلدا نه تنها به مجذوب نمایندهیت شما اضافه می نماید بلکه لحظات خاطره انگیزی برای شما و عزیزانتان هم می سازد. پس دست به کار شوید و این رسپی های خاص را امتحان کنید.
منبع: دیجیکالا مگ