معرفی غذاهای سنتی و محبوب کانادا: سفر به قلب این کشوراز طریق طعم ها
به گزارش مجله پارمیسفان، کانادا، سرزمینی گسترده و چند فرهنگی است که سنتها و آداب غذایی آن، ترکیبی از تأثیرات بومی، اروپایی و مهاجران از سراسر جهان را در بر میگیرد. هرچند غذاهای کانادایی به اندازه برخی از آشپزیهای بینالمللی در سطح جهان شناخته شده نیستند، اما تجربه طعمهای محلی این کشور، پنجرهای به فرهنگ و تاریخ آن میگشاید. از غذاهای سنتی که ریشه در گذشته دارند تا خوراکیهای مدرنی که در خیابانهای شهرهای بزرگ سرو میشوند، کانادا دنیایی از مزههای منحصربهفرد را ارائه میدهد. در این مقاله، به بررسی برخی از شاخصترین غذاهای این کشور میپردازیم که هر مسافری باید حداقل یکبار امتحان کند.

اگر علاقمند به سفر با بهترین تور کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور کانادا از تورنتو، مونترال و آبشار نیاگارا دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.
کانادا فرهنگ چند ملیتی دارد و شما می توانید همه نوع غذا را در کانادا پیدا کنید. اما از غذاهای کانادا می توان به شیره درخت افرا، گوشت گوزن، غذاهای دریایی و انواع خوراکی های سرخ شدنی اشاره نمود.
قطعا غذاهای کانادا آنقدر معروفیت ندارند که در جهان هم مطرح باشند. با این حال، وقتی در کانادا زندگی می کنیم، برترین راه برای آشنایی بیشتر با فرهنگ این کشور امتحان کردن غذاهای سنتی آن است. اگر به رستوران رفتید، در کنار گزینه های بین المللی نگاهی هم به غذاهای خاص کشور کانادا بیندازید.
غذاهای منحصر به فردی که کانادا به جهان عرضه می نماید، ترکیبی مجذوب نماینده از غذاهای شیرین و خوش طعم است. اگرچه در این کشور مردم بیشترین ماکارانی کرفت و پنیر را به عنوان شام در هر هفته می خورند، اما غذاهای اختصاصی کانادا کم نیستند.
پوتین
یکی از غذاهای کانادا که معروف به مونترآلی ست که با ویلادیمیر پوتین و روسیه، هیچ نسبتی ندارد. غذاهای کانادا رنگارنگ و متنوع اند و نمی شود نام همه آن ها را حفظ کرد، به همین علت از این اشتباهات پیش می آید.
این غذا به عنوان غذای ملی کانادا شناخته می شود. پوتین در واقع یک وعده غذایی فرانسوی-کانادایی است که از سه ترکیب زیر تشکیل شده: سیب زمینی سرخ شده، پنیر و سس. پوتین در واقع سیب زمینی سرخ نموده همراه با ورقه های خرد شده پنیر و سس عصاره گوشت است که البته با اشکال و ترکیبات مختلفی در کانادا ارائه می شود.
این غذا اولین بار در سال 1950 در کبک (استانی در شرق کانادا) پخته شد و امروزه در هرجایی سرو می شود. حتی بسیاری از غذاخوری ها، پوتین سنتی خودشان را با چاشنی های اضافی مثل مرغ کره ای و گوشت خوک (به صورت لایه های نازک) سرو می نمایند.
ننایمو بار (Naniamo Bar)
این غذا از ننایمو که در جزیره ونکوور در بریتیش کلمبیا (ساحل شرقی کانادا) درست می شود، نشأت گرفته است. ننایمو بار از غذاهای کانادا است که یک خوردنی شیرین و سه لایه ای است که طبخی روی آن صورت نمی گیرد: یک پایه نان ویفری، یک لایه مرکزی کاسترد خوش طعم کره ای و لایه رویی شکلاتی. اگرچه ریشه این خوراکی به کانادا برمی شود ولی امروزه در بسیاری از نقاط جهان مثل استرالیا، اسپانیا و لئوس نیز یافت می شود.
گوشت دودی مونترال
این غذا با شور کردن و پختن جگر گاو به وجود میآید و برای مثال تفاوت آن با پاترمی نیویورک در چاشنی است که مورد استفاده قرار می گیرد. اغذیه فروشی های مونترال از فلفل بیشتر و شکر کمتر استفاده می نمایند. گوشت دودی روی نان چاودار و خردل زردرنگ سرو می شود. این غذا حدود 2 اینچ ارتفاع دارد.
از نقطه نظر کانادایی ها در یک کلام باید گفت: گوشت دودی از غذاهای کانادا را فقط باید در مونترال امتحان کرد. غذای گوشت دودی را مهاجران اروپای شرقی به این کشور آوردند و حالا این گوشت در همه شهرهای کانادا درست می شود.
تورتیور (Tourtière)
یک غذای سنتی فرانسوی-کانادایی از سال1600 است. در واقع تورتیو یک کیک گوشت بوده که در مناسبت هایی مثل جشن کریسمس و جشن سال نو پخته می شود. این غذا از گوشت گوسفندی با لایه رویی و زیری شیرینی ورقه ای تشکیل شده است.
ادویه مخصوص این غذا شامل دارچین، فلفل فرنگی و میخک است. در حالی که پای گوشت های معمولی ترکیبی از گوشت و انواع مختلفی از سبزیجات است اما در تورتیری روی گوشت را شیرینی روغنی می پوشاند. این غذا بعلاوه در بسیاری از فروشگاه غذاهای کانادا در سراسر سال یافت می شود.
سوپ نخود Pea Soup
برترین و لذیذترین غذاهای کانادا در رستوران است که به عنوان یک سنت در کانادا دیده می شود. سوپ نخود یک غذای تخصصی ویژه زمستان در کانادا است. اصیل ترین ورژن، حاوی نخود زرد،گوشت خوک و سبزیجات است. سوپ نخود جزیره نیوفانلند یک نوع دیگر است که معمولا سبزیجات بیشتری مثل شلغم و هویج دارد و روی آن شیرینی تشکیل شده از خمیر قرار می گیرد.
دونیر (Donair)
این غذا را نیز میتوان جزوی از غذاهای کانادا نامید. یک نوع از دونیر، کباب است که ریشه ترکیه ای و یونانی دارد و در سال 1970 به هالیفاکس در نوا اسکوشیا معرفی گردید. وقتی کباب ترکی به کانادا آمد تغییراتی روی آن داده شد و با نام دونر کباب شناخته شد. البته این سرانجام ماجرا نیست، اگر شما در هالیفاکس، نوا اسکوشیا سفارش دونر دهید در واقع شما می خواهید سفارش صبحانه بدهید، که شامل گوشت کباب سنتی دونر- ترکیبی از گوشت گاو، پنیر به همراه سس مخصوص و سیب زمینی است.
Peameal bacon
بیکن پیمیل که با نام هایی چون بیکن آرد ذرت و بیکن کانادایی هم شناخته می شود، نوعی بیکن غیردودی است که از گوشتی آغشته به آرد ذرت، تهیه می شود. این غذا نخستین بار به وسیله یک شرکت فرآوری و توزیع گوشت خوک در تورنتو به نام شرکت ویلیام دیویس عرضه شد و ساندویچ آن، اینک یکی از خوراکی های مشهوری است که در سنت لارنس مارکت (بازارچهٔ سنت لارنس) در تورنتو عرضه می شود.
البته این غذا تاریخچه خود را نیز دارد و نخستین بار به وسیله یک شرکت فرآوری و توزیع گوشت خوک در تورنتو به نام شرکت ویلیام دیویس عرضه شد. ساندویچ آن، اینک یکی از غذاهای کانادایی مشهوری است که در سنت لارنس مارکت بازارچه سنت لارنس در تورنتو عرضه می شود. این بیکن از بیکن آمریکایی آبدارتر ولی نازک تر است و بسیاری آن را خوشمزه تر می دانند.
بانوک (Bannock)
بانوک یک نان ساده است که روزگاری غذای رایج مردمان بومی کانادا و یکی از غذاهای کانادا بوده است. امروزه بانوک را به صورت نان های پخته شده، متراکم و سنگین یا نمونه های سرخ شده، ترد و پف نموده می بینیم. در طول سالهای اخیر، بانوک دارای محبوبیت فراوانی شده و اشکال مختلفی از آن در قنادی ها و کافه های سراسر کشور دیده می شوند. حتماً این نان خوشمزه را امتحان کنید.
بیورتِیل (Beavertails)
تا بیورتیل با تاپینگ های موز ونوتلا را نخوردید، نباید از کانادا خارج شوید. یک تکه خمیر پخته شده خوشمزه را تصور کنید که تاپینگ هایی مثل نوتلا، موز، تکه های شکلات Reeses، کره بادام زمینی و …. روی آن را پوشانده است. درست است که بیورتیل، خوراکی قدیمی کشور کانادا محسوب نمی شود، ولی وسوسه انگیز، ترد و دارای طعمی به یادماندنی است. اگر از هر مسافری که به تازگی از کانادا برگشته راجع به خوراکی های محبوبش در کانادا بپرسید، حتماً از بیورتیل برای شما صحبت خواهد نمود.
تافی برف و افرا (Maple Taffy)
این دیگر کانادایی ترین و سنتی ترین چیزی است که می توانید در کانادا تست کنید. این شکلات شیرین را با ریختن شیره داغ افرا روی برف درست می نمایند و سردی برف باعث می شود که این شیره سریعاً سفت شود. سپس باید یک چوب بستنی را بردارید و این شیره را دور آن بپیچید و سپس آن را نوش جان کنید و آن زمان است که یکی از متفاوت ترین خوراکی های عمرتان را تست نموده اید. خوردن این شکلات، تجربه چشیدن ترکیبی از عطر و بوی درخت افرا در یک شکلات با بافتی نرم و چسبناک است که بی شک یکی از دلچسب ترین و لذیذترین دسرهای جهانست.
پیتزا مارگاریتا
یکی از مجذوب نماینده ترین غذاهای کانادا است و همه مواد تشکیل دهنده این پیتزا از فروشندگان محلی تهیه شده و نتیجه آن خمیری ترد با اندازه مناسب سبزیجات و سس است که با پنیر موزارلا تعادل خوبی بین ترکیبات به وجود می آید. علاوه بر آن، می توانید در کنار پیتزای خود، شیرینی های مخصوص سیر را سفارش دهید که با کره سیر ترد و درخشان شده اند.
نتیجهگیری
غذاهای کانادایی، با ترکیب طعمهای متنوع و تأثیرات فرهنگی مختلف، تجربهای فراموشنشدنی را برای هر فردی رقم میزنند. از غذاهای سنتی مانند تورتیور و پوتین گرفته تا دسرهای خوشمزهای همچون ننایمو بار و تافی افرا، هر کدام از این خوراکیها نمایانگر بخشی از تاریخ و فرهنگ این کشور پهناور هستند. امتحان کردن این غذاها نهتنها فرصتی برای لذت بردن از طعمهای جدید است، بلکه راهی برای آشنایی عمیقتر با هویت ملی کانادا محسوب میشود. پس اگر روزی به این کشور سفر کردید، حتماً غذاهای محلی آن را تجربه کنید و طعم واقعی کانادا را بچشید.