تفاوت کابینت پلی گلاس با های گلاس
به گزارش مجله پارمیسفان، در طراحی دکوراسیون آشپزخانه در اصفهان مهمترین مسئله، انتخاب نوع کابینت و سازگاری آن با دکوراسیون دیگر قسمت ها در خانه است. از این میان، کابینت های هایگلاس و پلی گلاس به دلیل جذابیت ظاهری که دارند، بسیار محبوب شده اند. به همین دلیل نیاز است که شما تفاوت کابینت های گلاس با پلی گلاس را بدانید تا بتوانید با در نظر گرفتن شرایط مختلف در محیط، بهترین گزینه را انتخاب کنید. پس با ما در این مقاله همراه شوید تا اطلاعاتی را درباره تفاوت کابینت پلی گلاس و هایگلاس در اختیار شما قرار دهیم.
کابینت های گلاس چیست؟
کابینت هایگلاس یکی از کابینت های محکمی است که با مغزی ام دی اف ساخته شده و روکشی از پلی استر یا وینیل دارد. کابینت های گلاس در اصفهان و دیگر شهر های ایران به عنوان یک گزینه محبوب شناخته می شود؛ زیرا ظاهری شیک و براق دارد و در برابر رطوبت یا حرارت بسیار محکم است. همچنین به دلیل داشتن لبه های گرد، برای بچه ها هم گزینه ایمنی به شمار می رود.
کابینت پلی گلاس چیست؟
کابینت پلی گلاس هم بر پایه ام دی اف ساخته شده است؛ اما رویه ای از جنس ملامین دارد که هر دو طرف آن را در بر گرفته و برای تزیین، یک ورق پلی استر بر روی آن قرار می گیرد. ورق های پلی استری که در کابینت های پلی گلاس استفاده شده اند، شفاف هستند و ظاهر این کابینت ها را براق می کنند. همچنین مقاومت آن ها را در برابر رطوبت یا ایجاد خراش افزایش خواهند داد.
تفاوت کابینت هایگلاس با پلی گلاس چیست؟
در معرفی انواع کابینت آشپزخانه معمولا کابینت های های گلاس و پلی گلاس از اولین گزینه هایی هستند که به عنوان بهترین ها معرفی می شوند. اما این دو نوع کابینت، تفاوت هایی دارند که عبارتند از:
تفاوت کابینت پلی گلاس و هایگلاس در نحوه ساخت
هر دو کابینت هایگلاس و پلی گلاس با استفاده از مغزی ام دی اف ساخته می شوند؛ اما تفاوت آن ها در این است که در ساختار مدل های پلی گلاس، ابتدا یک لایه ملامین بر روی هر دو سمت کشیده شده و سپس از پلی استر استفاده می شود. اما در کابینت های گلاس، روکشی به نام پلکسی گلاس مورداستفاده قرار می گیرد که به صورت مستقیم بر روی ام دی اف گذاشته می شود.
تفاوت های ظاهری کابینت های گلاس و پلی گلاس
با توجه به تفاوتی که در شیوه ساخت و مواد استفاده شده در ساختار این کابینت ها وجود دارد، ظاهر آن ها هم متفاوت خواهد بود. کابینت پلی گلاس ظاهری از نظر شفافیت و صیقلی بودن، نسبت به هایگلاس در سطح بالاتری است و معمولا تنوع رنگی بیشتری هم دارد. با این حال کابینت هایگلاس بازتاب نور کمتری دارد و برای خانه هایی که پنجره زیادی داشته یا رنگ آن ها بیش از حد روشن است، مناسب تر خواهد بود.
مقایسه میزان مقاومت کابینت های گلاس و پلی گلاس
یکی دیگر از تفاوت های کابینت های گلاس و پلی گلاس در میزان مقاومت آن ها در برابر رطوبت، حرارت و خش است. از آنجا که جنس روکش به کار رفته در این دو نوع کابینت تقریبا یکسان است، مقاومت و آسیب پذیری آن ها هم در برابر خط و خش، برابر خواهد بود. به عبارت بهتر، هر دوی این کابینت ها در برابر خراش برداشتن آسیب پذیر هستند و باید از روکش براق آن ها محافظت کنید. با این حال در برابر رطوبت مقاومت خوبی از خود نشان می دهند و می توانید با دستمال خیس، به سادگی آن ها را تمیز کنید. اما باید بدانید که کابینت های گلاس در برابر حرارت مقاومت کمتری دارد و ممکن است دچار تغییر رنگ شود.
تفاوت کابینت های گلاس با پلی گلاس از نظر ایمنی
کابینت های پلی گلاس معمولا لبه های تیزی دارند؛ به همین دلیل برای بچه ها خطرناک هستند یا ممکن است در زمان باز و بسته شدن، به دستان شما آسیب بزنند. اما در کابینت های های گلاس، از یک لایه پلاستیکی در لبه درب ها و همه قسمت های تیز استفاده شده که ایمنی را تا حد زیادی افزایش می دهد. با توجه به این مورد، برای افرادی که بچه دارند یا مکان هایی که بچه ها در آنجا رفت و آمد می کنند، استفاده از کابینت های گلاس گزینه بهتری خواهد بود.
تفاوت قیمت کابینت های گلاس و پلی گلاس
شاید مهمترین بخش مقایسه کابینت های گلاس با پلی گلاس، مربوط به قیمت آن ها باشد؛ زیرا این موضوع در تصمیم گیری نهایی بسیار اهمیت دارد. از این نظر، کابینت پلی گلاس در مقایسه با هایگلاس قیمت بسیار بالاتری دارد. زیرا نصب دو لایه روکش بر روی مغزی ام دی اف و ساخت این ورق ها، نیاز به دستگاه های خاصی دارد. همچنین برش ورق ها و تبدیل کردن آن ها به کابینت هم نیازمند تخصص و دقت ویژه ای است که هزینه ساخت را تا حد زیادی افزایش می دهد. بنابراین هم هزینه ساخت کابینت پلی گلاس نسبت به های گلاس بالاتر است و هم دستمزد کابینت ساز در این صورت بالاتر خواهد رفت.
تفاوت در محل نصب
با توجه به اینکه میزان مقاومت کابینت های گلاس و پلی گلاس در برابر رطوبت و حرارت فرق دارد، شما باید در زمان انتخاب، به آب و هوای محل نصب هم دقت ویژه ای داشته باشید. برای مثال اگر در جای مرطوبی هستید، بهتر است به سراغ کابینت پلی گلاس بروید؛ زیرا کابینت های گلاس با قرار گرفتن طولانی مدت در معرض رطوبت، آسیب جدی تری خواهد دید. همچنین اگر در جایی هستید که آلودگی زیادی وجود دارد، باز هم استفاده از کابینت پلی گلاس توصیه می شود. زیرا زودتر تمیز خواهد شد و جای لک بر روی آن باقی نمی ماند. اما برای محیط های خشک با آب و هوای معتدل و معمولی، مانند اصفهان یا تهران، استفاده از کابینت های گلاس بهتر است و برایتان مقرون به صرفه تر خواهد بود.
تفاوت در اکسسوری های استفاده شده
شاید با خودتان فکر کنید که جنس کابینت تاثیری در انتخاب نوع دستگیره ها و لولا ها نخواهد داشت؛ اما باید بدانید که این موضوع اشتباه است. از آنجا که کابینت های هایگلاس در برابر خراش آسیب پذیری بیشتری دارند، توصیه شده که از دستگیره هایی با لبه های تیز برای آن ها استفاده نکنید. همچنین به سراغ لولا ها یا دستگیره هایی نروید که در زمان باز و بسته شدن، اصطکاک زیادی ایجاد کرده و باعث ایجاد ساییدگی در چوب می شوند. در این حالت، بهتر است از دستگیره های مخفی یا خطی استفاده کنید. همچنین برای کابینت پلی گلاس هم باید از لولای گازور استفاده کنید که با باز و بسته شدن، جای پیچ های آن گشاد نشود.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی تفاوت کابینت پلی گلاس با های گلاس پرداختیم و گفتیم که هریک از این ها در چه جایی مناسب هستند. در هر دو صورت برای نصب و اجرای این کابینت ها نیاز به نیروی متخصص و تیم حرفه ای دارید؛ به همین دلیل باید بهترین شرکت طراحی دکور در اصفهان را انتخاب کنید که تجربه زیادی در این زمینه داشته باشد. برای این کار به سراغ بررسی نمونه کار های شرکت بروید و حتما در طی یک جلسه حضوری، با کارشناسان صحبت کنید تا بتوانید درست ترین تصمیم را بگیرید.
چقدر می پسندید؟
منبع: اتاق