آتش سوزی در تپه هگمتانه مهار شد؛ برنامه ریزی برای برطرف مشکل همیشگی آتش سوزی
به گزارش مجله پارمیسفان، محوطه تاریخی هگمتانه همدان، ظهر دیروز دچار آتش سوزی شده است که با کوشش های نیروهای آتش نشانی، آتش خاموش شده و خوشبختانه آسیبی به بافت تاریخی محوطه وارد نشده است.
به گفته مدیرعامل سازمان آتش نشانی، ساعت 14:50 شنبه 25 خرداد، گزارشی در خصوص وقوع آتش سوزی در تپه هگمتانه همدان به سازمانه 125 اعلام شد. با اعزام نیروهای آتش نشانی و نیروهای کمکی به محل، درنهایت در ساعت 17:09، آتش مهار شد.
مدیر پایگاه تاریخی هگمتانه گفت:
این آتش سوزی آسیبی به محوطه تاریخی وارد ننموده است و حریق در دقایق اولیه به طور کامل مهار شده است.
بهرام توتونچی دلیل آتش سوزی را نامعلوم بیان کرد و گفت:
با توجه به این که همه ساله در فصل تابستان شاهد آتش سوزی علف های هرز در محوطه تپه هگمتانه هستیم نمی توان گفت این آتش سوزی ها عمدی است.
محوطه این تپه تاریخی وسعت زیادی دارد که در فصل های بهار و تابستان، بخش زیادی از آن با علف های هرز پر می گردد. این علف ها با دروگر ماشینی از بین می روند؛ اما در بخش هایی که امکان درو کردن وجود ندارد، علف ها در این فصل از سال به دلایل نامعلومی دچار حریق می شوند.
به گفته توتونچی، در این خصوص همکاری خوبی با سازمان آتش نشانی وجود دارد و به محض وقوع حادثه، ماموران در محل حاضر شده اند و آتش در این محوطه ظرف دو ساعت خاموش شده است.
این مقالم مسئول در ادامه اضافه کرد:
با توجه به این که حریق در این منطقه در فصل تابستان معمولا تکرار می گردد در نشست ها و برنامه ریزی هایی که با کارشناسان مختلف داشته ایم در پی برطرف کامل مشکل حریق علف های هرز در محوطه تپه باستانی هگمتانه هستیم.
آتش سوزی دیروز، حدفاصل تپه هگمتانه تا کلیسا را درگیر نموده بود که کنترل و خطر به طور کامل برطرف شد. خوشبختانه آسیبی به محوطه تاریخی هگمتانه وارد نشده است.
محمدرضا بیاناتی، مدیرعامل سازمان آتش نشانی، با توجه به اینکه دلیل آتش سوزی مربوط به حریق مراتع بوده است از شهروندان خواست تا از رها کردن زباله هایی مانند شیشه های شفاف و بطری های پلاستیکی در جاهایی که مراتع خشک دارند، خودداری نمایند.
تپه هگمتانه که شهری زیرزمینی را در خود جای داده است، در قسمت شمالی و در بافت قدیمی شهر همدان در انتهای خیابان اکباتان قرار گرفته است. این تپه باستانی که پهناورترین تپه تاریخی کشور نیز به شمار می رود، در شهر همدان امروزی قرار گرفته است و از قدمتی حدود 3 هزار سال برخوردار است. این مکان یکی از جاهای دیدنی همدان است.
منبع: کجارو / خبرگزاری ایسنا / میراث آریا